2 Ocak 2011 Pazar

Portakallı İrmik Helvası


       Bloglar arasında dolaşırken Mandalina çıkmazı (Yıldız)nın(http://mandalincikmazi.blogspot.com/) mandalina ve portakal etliği yaptığını gördüm. Bende bu tarifimi bu etkinliğe gönderiyorum..:)Yıldız hanıma kolay gelsin diliyorum..

Malzemeler;
  • 2 su bardağı irmik
  • 125 gr. tereyağ veya margarin
  • 2 çorba kaşığı çam fısıtğı
  • 2 portakal rendesi
Şerbeti;
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker (daha tatlı isterseniz 2 bardak)
Hazırlanışı;
  1. Şerbeti için 1 bardak şeker ve suyu şeker eriyene kadar iyice karıştırın.
  2. Tencerede irmiği güzelce kavurun.İstediğiniz pembeliğe gelince şerbetini yağını ve portakal kabuğunu ilave edin.iyice karıştıra karıştıra suyunu çektirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 2-3 dk.  bekleyip ateşi kapatın.Kalan yarım bardak şekeri üzerine gezdirip kapağını kapatın.Bu işlem helvanın kuru değilde ıslak olmasını sağlıyor.
  3. İsteğe göre bir çanağa konup ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
  4. Afiyet olsun.
* Ben yarım çay kaşığı tarçın ilave ettim sizde isterseniz koyabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim arkadaşım ellerine sağlık :))
    Nefis bir tarif ...
    Gelen tarifleri sırasıyla yayınlıyorum seninkini çarşamba günü yayınlıyacağım ..
    Teşekkürlerrrr....

    YanıtlaSil
  2. helva çok güzel görünüyor ellerinize sağlık,yorumunuz için teşekkür ederim beğenmenize sevindim.

    YanıtlaSil