Bloglar arasında dolaşırken Mandalina çıkmazı (Yıldız)nın(http://mandalincikmazi.blogspot.com/) mandalina ve portakal etliği yaptığını gördüm. Bende bu tarifimi bu etkinliğe gönderiyorum..:)Yıldız hanıma kolay gelsin diliyorum..
Malzemeler;
- 2 su bardağı irmik
- 125 gr. tereyağ veya margarin
- 2 çorba kaşığı çam fısıtğı
- 2 portakal rendesi
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker (daha tatlı isterseniz 2 bardak)
- Şerbeti için 1 bardak şeker ve suyu şeker eriyene kadar iyice karıştırın.
- Tencerede irmiği güzelce kavurun.İstediğiniz pembeliğe gelince şerbetini yağını ve portakal kabuğunu ilave edin.iyice karıştıra karıştıra suyunu çektirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 2-3 dk. bekleyip ateşi kapatın.Kalan yarım bardak şekeri üzerine gezdirip kapağını kapatın.Bu işlem helvanın kuru değilde ıslak olmasını sağlıyor.
- İsteğe göre bir çanağa konup ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Çok teşekkür ederim arkadaşım ellerine sağlık :))
YanıtlaSilNefis bir tarif ...
Gelen tarifleri sırasıyla yayınlıyorum seninkini çarşamba günü yayınlıyacağım ..
Teşekkürlerrrr....
helva çok güzel görünüyor ellerinize sağlık,yorumunuz için teşekkür ederim beğenmenize sevindim.
YanıtlaSil