Bugün annem hazır baklava yufkası almış...ne yapalım ne yapalım dedik.. kurabiye yapalım hem hafif olsun hem lezzetli olsun istedik ve bu çıktı ortaya çok nefis çıtır çıtır bir kurabiye çıktı ortaya..Bende bu tatlı mı tatlı hafif tarifi sevgili arkadaşım Pembe Düşbahçesi nin etkinliğine gönderme kararı aldım.Umarım sizlerde beğenirsiniz...
Malzemeler:
- 27 adet baklavalık yufka
- 2 su bardağı kırılmış toz fındık
- yarım bardak şeker (isteyen birazdaha fazla koyabilir)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- yarım su bardağı
- yarım su bardağı sıvı yağ
- Su ve sıvıyağı bir kapta karıştırın.
- Fındık, tarçın ve şekeri bir kapta karıştırın.
- Bir adet yufkayı serin su karışımını fırça yardımıyla sürün.ikinci ve üçüncü yufakayıda üst üste koyarak aynısını uygulayın.fındıklı karşımı hertarafına yayın.
- Sıkı sıkı rulo yapın. yağlanmış fırın tepsisine koyun.
- Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Hepsini bitirdikten sonra üzerleirne hafifçe sıvıyağ sürün.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Soğuyunca üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım elerine sağlık ee bir insan laz olurda fındıklı mamül yapmaz mı:)
YanıtlaSiltam temadıyla harika olmuş balımm:))
Denizcim çok teşekkür ederim..:)dediğin doğru bizim evde tatlılar genellikle fındıklıdır.:)))
YanıtlaSilEllerinize sağlık!
YanıtlaSilÇıtır çıtır,fındıklı,tarçınlı daha ne olsun:)
Kalbi sevgi ve selamlarımla
Çok çıtır bir lezzet, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Merhaba arkadaşım bende karadenizliyim.Çıtır sarma nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilSevgili arkadaşım bizleri yalnız bırakmayarak etkinliğimize katıldığın için teşekkür ediyoruz....
YanıtlaSilSevgiler
Selma&Aslı