31 Aralık 2010 Cuma

Hoşgeldin 2011

        
          Yine yeni bir yıl var kapımızda. 2011 yılına gireceğimiz şu günlerde istediğiniz her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle. Geleceğinizi oluşturacak her yeni gün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olsun! İyi Seneler! 
          Çok güzel dilekler dimi inşallah herkes için böyle olur...:)))
          2010 un son gününde 2011 pastası yaptım biraz acemice oldu ama elimden bu kadarı geldi. Ama yiyenler çok beğendi..:))

         Malzemeler;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 2 kaşık kakao
       Muhallebisi;
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 2 kaşık kakao
  • 3-4  bardak süt
  • 50 gr bitter çikolata
  • bir paket kremşanti toz
  • arasına fıstık ve çikolata
Ganaj
  • 150ml. süt kreması
  • 150 gr. bitter küvertür
Hazırlanması;
  1. yumurta ve şekeri iyice çırpın. yumurtalarınız orta boy olsun büyük olmasın. un kakao ve kabartma tozunun eleyerek ilave edin. 180 derece fırında pişrin. ben 26 cm lik tepsi kullandım. Eğe kekiniz kuru olursa meyva suyu veya şekerli suyla ıslatabilirsiniz..
  2. muhallebisi için kremşanti hariç büyün malzemeyi karıştırıp pişrin ılınınca kremşantiyi ilave edin ve çırpın. 
  3. keki üçe bölün. aralarına muhallebi ve çikolata ve fıstığı koyun.



    4. pastanıza hazırladığınız ganajı her tarafına kaplayın. Eğe ganaj yapamam derseniz toz kremşantiyi birebir suyla kullanarak pastanızı kaplayabilirsiniz.

    5. şeker hamurunu ince olmıyacak şekilde açın ve pastanızı kaplayın. kurabiye kalıplarıyla isteğinize göre süsleyin.Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder