Bu tarif çok tatlı bir tarif arkadaşlar..:) ilk defa Ülkü yengemde yemiştim. Tarifinide ondan aldım.Denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler;
- 300gr kadayıf
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı ceviz
- 1kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişastası
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 küçük paket krema (kremşantide olabilir.)
- Kadayıfı derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alınca daha kolay kırılıyor. tencereye koyun.
- Tencereye yağı, şekeri ilave edip orta ateşte karıştırarak kavurun. Pembe olunca cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
- Tüm malzemeyi krema hariç muhallebi gibi pişirin. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle çırpın.
- Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine serin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder