30 Aralık 2010 Perşembe

Muhallebili Kadayıf


    Bu tarif çok tatlı bir tarif arkadaşlar..:) ilk defa Ülkü yengemde yemiştim. Tarifinide ondan aldım.Denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler;
  • 300gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı  ceviz
 Muhallebisi;
  • 1kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişastası
  • 2  kahve fincanı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük paket  krema  (kremşantide olabilir.)
 Hazırlanması;
  1. Kadayıfı  derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alınca daha kolay kırılıyor. tencereye koyun.
  2. Tencereye yağı, şekeri ilave edip orta ateşte karıştırarak kavurun. Pembe olunca cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
  3. Tüm malzemeyi krema hariç muhallebi gibi pişirin. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle çırpın.
  4. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine serin.Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder