30 Aralık 2010 Perşembe

Caillou Pastası


Benim 2. şeker hamurundan yaptığım pasta Melis Cansın yiğenimin 3.yaş doğumgünüde yapmıştm. Herkesde çok beğenmişti. Şimdi size tarifini yazıcam ama siz boyutunu ve ölçülerini  kendinize göre ayarlayabilirsiniz...
Şeker hamurunu hazır alabilirsiniz ve isteğinize göre şekiller vererek süsleyebilirsiniz. Sadece elinize yapışmaması için ve pastayı kaplarken merdaneyle açacağınız şeker hamurunda nişasta kullanın. 

Pandispanyası;
. 6 adet yumurta
. 1,5 bardak şeker
. 2 bardak tan 1-2 parmak eksik un
 . 1,5 paket kabartma tozu
. Kakaolu pandispanya için unu iki kaşık eksiltip yerine kakao koyun.
Muhallebisi;
. 5 bardak süt
2 kahve fincanı un
. 2,5 kahve fincanı şeker
. 1 paket  vanilya
.1 yumurta
. 1 paket toz kremşanti
. Arasına fıstık ve damla çikolata
. Kakaolu muhallebi için 2 kaşık kakao ve 50 gr küvertür çikolata
Ganaj;
200 ml. sıvı krema
200 gr. küvertür bitter çikolata
Hazırlanması;
1. Yumurta  ve şekeri iyice çırpın. Kalan malzameleri ilave edin . Fırında 180 oC fırında pişirin.
2. Muhallebisi için kremşanti hariç diğer malzemeleri pişirin. Ocaktan aldıktan sonra  kremşantiyi ilave edin ve güzelce ç ırpın.
3. Keki ikiye veya üçe isteğinize bağlı bölün. Eğer kekiniz sert olduysa biraz şekerli suyla ıslatabilirsiniz. Muhallebisini her tarafına yayın. Fıstık ve çikolatasını  serpin.
4. Sıvı kremayı kaynama derecesine gelinceye kadar ısıtın. İnce ince  kesilmiş küvertür çikolatanızı kremayla  karıştırın. Korkmayın sulu olmıcak biraz ılınınca keki ganajla kaplayın.
5. Şeker hamuruyla pastayı isteğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder