30 Aralık 2010 Perşembe

Alman Pastası



Evet size benim en favori olan pastamı yazıyorum. Sizlerinde beğeniceğinizi umuyorum..:)

 

         Malzemeler;

    • 2 yumurta
    • 2 kahve fincanı şeker
    • 1,5 çay bardağıı un
    • 1,5 çay bardağı nişasta
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı mahlep
  •       Muhallebisi;
    • 5 bardak süt
    • 1,5 kahve fincan un
    • 1,5 kahve fincanı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kremşanti
    • 2 adet muz
           Üzerine;
    •  Pudra şekeri


           Hazırlanışı;
      • yumurta ve şekeri iyice çırpın.
      • sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin.
      • un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin.
      • en son olarak mahlebini koyup karıştırın.
      • 180 derece fırında 30 dk pişirin.
      • muhallebisi için şeker yumurta süt un ve vanilyayı pişirin.
      • ılınınca krem şantiyi ilave edin ve çırpın.
      • keki ikiye bölerek arasına muhallebiyi yayın.
      • üzerine muzları dizin.
      • böldüğünüz keki üzerine kapatarak tamamlayın.
      • üstüne pudra şekeri eleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder