30 Aralık 2010 Perşembe

Kuru Yufkadan Kıymalı Börek (Tavada)


Yazın annemle beraber hazırladığımız yufkaları kışın kullanıyoruz. Aniden misafir geliceği zaman kurtarıcımız hemen börek yapmak çok kolay oluyor...
Malzemeler;
  • 4 adet kuru yufka
  • ıslatmak için su
  • 2 adet soğan
  • 150 gr. kıyma
  • 2 adet çarlistonbiber
  • tuz,karabiber
  • sıvıyağ
Hazırlanması;
 
  1. soğanı sıvıyağ ile kavurun.biberi ve kıymayı ilave edip baharatlarını katın.
  2. yufkayı ıslatın tepsiye su koyup batırabilirsiniz. tavaya koyun üzerine sıvıyağ gezdirin kıymalı harcı her tarafına yayın. tekrar yufkayı ıslatın ve sıvıyağ gezdirin tekrar kıymalı harcı koyun bu işlemi yufkalar bitinceye kadar devam edin.kısık ateşte altını,  çevirerek üstünü pişirin.
  3. Afiyet olsın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder