19 Ocak 2011 Çarşamba

Fındıklı Çıtır Sarma

Bugün annem hazır baklava yufkası almış...ne yapalım ne yapalım dedik.. kurabiye yapalım hem hafif olsun hem lezzetli olsun istedik ve bu çıktı ortaya çok nefis çıtır çıtır bir kurabiye çıktı ortaya..Bende bu tatlı mı tatlı hafif tarifi sevgili arkadaşım Pembe Düşbahçesi nin etkinliğine gönderme kararı aldım.Umarım sizlerde beğenirsiniz...


Malzemeler:
  • 27 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı kırılmış toz fındık 
  • yarım bardak şeker (isteyen birazdaha fazla koyabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı
  • yarım su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı;
  1. Su ve sıvıyağı bir kapta karıştırın.
  2. Fındık, tarçın ve şekeri bir kapta karıştırın.
  3. Bir adet yufkayı serin su karışımını fırça yardımıyla sürün.ikinci ve üçüncü yufakayıda üst üste koyarak aynısını uygulayın.fındıklı karşımı hertarafına yayın.
  4. Sıkı sıkı rulo yapın. yağlanmış fırın tepsisine koyun.
  5. Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  6. Hepsini bitirdikten sonra üzerleirne hafifçe sıvıyağ sürün.
  7. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Soğuyunca üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpebilirsiniz.
  8. Afiyet olsun.









7 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. canım elerine sağlık ee bir insan laz olurda fındıklı mamül yapmaz mı:)
    tam temadıyla harika olmuş balımm:))

    YanıtlaSil
  3. Denizcim çok teşekkür ederim..:)dediğin doğru bizim evde tatlılar genellikle fındıklıdır.:)))

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık!
    Çıtır çıtır,fındıklı,tarçınlı daha ne olsun:)
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  5. Çok çıtır bir lezzet, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba arkadaşım bende karadenizliyim.Çıtır sarma nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili arkadaşım bizleri yalnız bırakmayarak etkinliğimize katıldığın için teşekkür ediyoruz....

    Sevgiler

    Selma&Aslı

    YanıtlaSil